Menu

Examen

Voor je echt zelfstandig achter het stuur mag, moet je natuurlijk eerst nog wat examens doen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen doen!

Theorie-examen

Het eerste examen dat je doet is het theorie-examen. Dit examen kun je met je DigiD zelf reserveren bij het CBR. Als je het zelf aanvraagt, let dan goed op dat je dit op de website van het CBR zelf doet. Pas op voor de ‘intermediairs’ die altijd bovenin de Google-zoekresultaten staan. Zij proberen het aanvragen van je over te nemen. Tegen onnodige meerkosten. Plan dus zelf jouw theorie-examen, of overleg met mij.

Je kunt voor je theorie-examen online leren via PlanGo: in overzichtelijke korte hoofdstukjes en filmpjes leer je alles wat je over de theorie moet weten. Leer je liever vanuit een boek? Dit kun je van mij lenen.

Praktijkexamen

Op de dag van je praktijkexamen haal ik je ruim van tevoren op en je rijdt zelf naar het CBR. Zo kun je nog even oefenen. Voor en na het examen is er bespreking met de examinator. De praktijkrit zelf duurt slechts 35 minuten. Na afloop breng ik je weer naar huis.

Tussentijdse toets

De TussenTijdse Toets (TTT) van het CBR is geen verplicht examen, maar deze toets is wél belangrijk. Je doet de toets wanneer je op ongeveer tweederde van je rijopleiding bent. Je kunt niet zakken, maar al wel een vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen. Je leert bovendien hoe het voelt om in een rijexamensituatie te zitten, met een examinator naast je. Je slaagkans neemt hierdoor toe! Door de feedback die je van de examinator krijgt, weet je welke verbeterpunten hem of haar zijn opgevallen. Zo kun je later het praktijkexamen optimaal voorbereid afleggen!

Gezondheidsverklaring

Je hebt de Gezondheidsverklaring nodig voordat je examen doet. Hierin worden vragen gesteld over je gezondheid. Het CBR beoordeelt dan of je geschikt bent om te rijden. We gaan hier uiterlijk de tweede les mee aan de gang. Deze verklaring kun je met DigiD bij het CBR aanvragen.