Menu

Examen

Voor je echt zelfstandig achter het stuur mag, moet je natuurlijk eerst nog wat examens doen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen doen!

Theorie-examen

Het eerste examen dat je doet is het theorie-examen. Dit examen kun je met je DigiD zelf reserveren bij het CBR. Als je het zelf aanvraagt, let dan goed op dat je dit op de website van het CBR zelf doet. Pas op voor de ‘intermediairs’ die altijd bovenin de Google-zoekresultaten staan. Zij proberen het aanvragen van je over te nemen. Tegen onnodige meerkosten. Plan dus zelf jouw theorie-examen, of overleg met mij.

Het theorie-examen kost € 37,00. Je kunt voor je theorie-examen leren via Theorie Leren van iTheorie. Na betaling van je eerste lespakket, krijg je deze theoriecursus (t.w.v. € 69,-) cadeau.

Praktijkexamen

Op de dag van je praktijkexamen haal ik je op en rijd je zelf naar het CBR. Als je wilt, kunnen we er een (korte) les aan vooraf laten gaan om nog even te oefenen. Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten.

Tussentijdse toets

De TussenTijdse Toets (TTT) van het CBR is geen verplicht examen, maar deze toets is belangrijk. Zó belangrijk dat de rijschool de kosten (€ 120,00) betaalt! Ik vraag de toets voor je aan als je op ongeveer tweederde van je rijopleiding bent. Je kunt niet zakken, maar wel een vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen. Je leert hoe het voelt om rijexamen te doen en je slaagkans neemt toe! Door de feedback die je van de examinator krijgt weet aan welke punten je nog aandacht moet besteden. Zo kun je het praktijkexamen optimaal voorbereid afleggen!

Eigen Verklaring

Je hebt de Eigen Verklaring (EV) nodig voordat je examen doet. In deze EV worden 11 vragen gesteld over je gezondheid. Het CBR beoordeelt dan of je geschikt bent om te rijden. We gaan hier uiterlijk de tweede les mee aan de gang. Deze verklaring kun je met DigiD bij het CBR aanvragen.